Akibat COVID-19, Manusia Kini Lebih Kreatif Dari Kebiasaan. Lihat Contoh 12 Facemask Design Ini

Kehabisan Stok Topeng Muka

Akibat kehabisan stok topeng muka untuk dipakai bagi menghindari penularan wabak Covid-19, terdapat pelbagai jenis topeng muka buatan sendiri telah dihasilkan mengikut kreativiti masing-masing.

Secara tidak langsung beberapa industri fesyen seperti di Itali, Sepanyol dan China telah membuka kembali kilang mereka untuk menyiapkan topeng muka dan PPE kepada pihak hospital.

Guna Bahan Yang Ada

Ada yang menggunakan apa sahaja bahan yang terdapat dirumah masing-masing supaya ianya dijadikan topeng muka.

Masing-masing berusaha untuk melindungi diri sendiri serta orang yang mereka sayangi dengan menghasilkan sendiri topeng muka dan menggayakannya dengan pelbagai cara.

Antaranya ialah menggunakan botol air yang besar dan dipotong sepadan dengan muka, memakai topeng gas, memakai topeng muka beserta makeup badut dan pelbagai lagi.

Ada yang cantik, terlalu kreatif dan ada yang sangat melucukan.

Anda boleh lihat 12 jenis pemakaian topeng muka berserta fesyen seperti gambar di bawah.topeng1

topeng2topeng3topeng4

topeng5

topeng6topeng7topeng8topeng9

topeng10

topeng11topeng12

Namun, kreatif bagaimana sekalipun anda menghasilkan dan memakai topeng muka tersebut, ianya tidak dapat berfungsi dengan baik seperti topeng muka yang menepati piawaian kesihatan.

Jadi, lebih baik anda tinggal dirumah sahaja sekiranya anda tidak mempunyai topeng muka yang diluluskan oleh pihak Kementerian Kesihatan.

Sumber : esquireme.com

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.