Tarikh Tutup BPN: Mohon Bantuan Prihatin Nasional Sebelum 30 April Ini

0 154

Laman Web Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Tidak Boleh Login

Pastinya ramai sudah mengetahui bahawa portal rasmi LHDNM atau link yang berkaitan tidak dapat di login dan loading sehingga terlalu lama.

Sudah pasti masalah kesesakan trafik dan ia menyebabkan server bagi portal rasmi tersebut tidak dapat di akses kerana begitu ramai yang ingin membuat pendaftaran dan permohonan dilakukan pada hari yang sama iaitu hari ini supaya tidak tercicir untuk menerima bantuan BPN.

Jangan Panik, Masa Masih Panjang

Anda tidak perlu panik kerana tarikh pendaftaran dan permohonan BPN masih lagi dibuka sehingga 30 April 2020.

Adakah ini benar? Ya, benar. Anda tidak perlu berebut-rebut untuk mendaftar pada hari ini kerana anda boleh mendaftar dan membuat semakan pada bila-bila masa sehingga 30 April 2020.

Pernyataan ini telah dikeluarkan oleh pihak LHDNM sendiri di laman Facebook mereka. Anda boleh klik link dibawah untuk rujukan.

Bilakah Tarikh Tutup Pendaftaran Dan Permohonan?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh membuat pendaftaran sebelum 30 April 2020. Jadi anda perlu mendaftar sekurang-kurangnya 1 atau 2 minggu sebelum tarikh tutup tersebut supaya tidak ada masalah berlaku.

Anda juga boleh mendaftar pada hari esok atau 3 hingga 5 hari kemudian tanpa mengalami masalah server down atau tidak dapat login.

Jadi diharap anda semua bersabar disamping pihak LHDNM bertindak mengatasi masalah yang dialami sekarang ini.

Comments
Loading...