Info Kini Malaysia Untuk Malaysian

Nak Galakkan Anak-Anak Suka Mandi? Try Sabun Safi Paling Wangi & Anti Bakteria Ini. Baunya Macam Nak Kunyah-Kunyah!

391

Ada yang mengadu anak-anak malas mandi walaupun cuaca panas! Macam mana nak buat kalau begitu?

Kadang-kadang sampai gunakan pelbagai umpan sebagai pujukan untuk ajak anak-anak mandi.

Selepas ini anda boleh gunakan sabun Safi yang sangat wangi dan sudah pastinya menarik perhatian anak-anak untuk mandi. Silap-silap tak payah ajak pun dah siap mandi kerana sabun Safi ini.

KEMAHIRAN MENGURUS DIRI

Salah satu kemahiran mengurus diri yang perlu dipupuk kepada kanak-kanak ialah kemahiran penjagaan kebersihan diri.

Perkembangan kemahiran ini sebenarnya berkait rapat dengan perkembangan otot halus dan otot kasar kanak-kanak.

Kanak-kanak boleh mandi sendiri apabila otot jari-jemarinya sudah cukup kuat untuk membuka dan menutup pili air atau mengangkat gayung yang dipenuhi air.

Bagi memastikan kanak-kanak mandi dengan bersih dan sempurna, pastinya kefahaman anak mengenai konsep bersih dan kepentingan kebersihan dalam pembentukan sahsiah dan keterampilan diri wajar diterapkan terlebih dulu.

5 POINT ANAK RAJIN MANDI

Terdapat 5 point utama yang perlu anda lakukan untuk menjadikan anak-anak anda rajin mandi iaitu:

  1. Jangan mandikan anak anda dengan air yang terlalu sejuk. Campurkan dengan air panas dan pastikan air tersebut agak-agak suam. Ia menjadikan anak-anak anda terasa nyaman dan tenang ketika mandi.
  2. Pastikan anda bermain dengan anak anda ketika mandi. Sekurang-kurangnya anak-anak anda tidak bosan ketika mandi dan rasa seronok nakmandi lagi.
  3. Masukkan sabun dan hasilkan buih di dalam besen atau baldi air. Kanak-kanak suka buih kan?
  4. Jangan lupa berikan penghargaan kepada anak-anak anda selepas mandi nanti. Belikan tuala baru berbentuk kartun kegemaran anak anda dan  syampu rambut kegemaran mereka ya!
  5. Akhir sekali, belikan syampu mandi jenama Safi antibakteria yang sedang viral ni! Banyak buih, wangi dan fresh gilerrr!!! Satu toilet wangi macam perfume.

Part paling best, harganya murah dan mempunyai pelbagai jenis perisa! Confirm anak-anak suka sampai anda tak sempat nak ajak pergi mandi.

Nak window shopping dulu? Boleh tekan sini dan pilih-pilih mana perisa yang anda suka!

Kalau dah beli dan dah try, jangan lupa hebahkan dengan kawan-kawan. Memang tak menyesal! Bau wangi sampai ke bilik tidur tau!

Nak Info Ke Email Anda?
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Terkini Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
Comments
Loading...